Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι

Η τράπεζα TMB έχει ξεκινήσει ένα νέο όραμα με σύνθημα "κάνε τη διαφορά" και δημιούργησε μια ταινία για να εμπνεύσει τους ανθρώπους να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο. Με την ελπίδα ότι θα αρχίσει να κάνει τη διαφορά στο δικό τους κόσμο. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη η διαφορά, αλλά έστω και μικρή να είναι μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στον κόσμο.

Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Το 1986 μια ομάδα ποδοσφαίρου ζούσε σε ένα μικρό νησί στα νότια της Ταϊλάνδης που ονομάζεται "Koh Panyee". Πρόκειται για ένα πλωτό χωριό στη μέση της θάλασσας που δεν έχει ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό από έδαφος. Τα παιδιά εκεί αγαπούσαν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και δεν είχαν πουθενά να παίξουν ή να κάνουν προπόνηση. Αλλά αυτό δεν τα άφησε να τους σταματήσει. Αμφισβήτησαν τα εμπόδια και έχουν γίνει μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές στο νησί τους.


Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη μέχρι να βρει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος. Η «Ειρήνη» είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για παιδιά 5-8 ετών και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν μέσα στην τάξη θέματα όπως η διαφορετικότητα, η ανεκτικότητα και οι πολιτισμικές διαφορές. Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ειρήνη» διαρκεί 7 λεπτά και συνοδεύεται από εγχειρίδιο με σημειώσεις για τους εκπαιδευτικούς.



Ένα παιδί σε ένα δωμάτιο με δύο κούκλες: η μία με λευκό δέρμα και η άλλη με μαύρο. Ένας ερευνητής κάνει ερωτήσεις.
Οι απαντήσεις μπορεί να σοκάρουν, αλλά μήπως ήταν αναμενόμενες;

Το συγκεκριμένο πείραμα έχει επαναληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, και εδώ έγινε ως μέρος της εκστρατείας κατά του ρατσισμού «Racismo en Mexico» για να αναδείξει τα βαθιά προβλήματα της μεξικανικής κοινωνίας.



Μια τάξη φυλετικά διαχωρισμένη
Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα σε παιδιά δημοτικού.